2020-12-10 20:37:48• hírek • Agerpres

Tilosak a többszázezer ember részvételével szervezett utcai szilveszteri ünnepségek

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Tilosak a többszázezer ember részvételével szervezett utcai szilveszteri ünnepségek - jelentette be Raed Arafat, az országos vészhelyezeti bizottság (CNSU) vezetője.

Kifejtette: egyelőre nincs ellenőrzés alatt az új koronavírus terjedése, Romániában nem regisztrálják a fertőzöttek számának jelentős csökkenését. Kérdésre válaszolva leszögezte: tilosak a több százezer ember részvételével szervezett utcai szilveszteri ünnepségek. Hozzátette: továbbra is érvényben marad az éjszakai kijárási tilalom. A CNSU vezetője szerint 'nem írja sehol', hogy tilos a disznóölés, de azt tanácsolta, kerülni kell a kolindálást.


A CNSU úgy döntött csütörtöki ülésén, hogy javasolja a veszélyhelyzet további 30 napos meghosszabbítását december 14-étől kezdve. A következő 30 napban az eddigi rendelkezések maradnak érvényben, amelyeket kiegészítettek a sífelvonókon alkalmazandó szabályokkal. Ez utóbbira vonatkozóan közös rendeletet ad ki az egészségügyi és a gazdasági minisztérium - mondta el a CNSU vezetője Hozzátette: a kormány pénteki ülésén vitatja meg a CNSU javaslatát. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: